Među najboljim harmonikašima svijeta: Dvanaestogodišnji Đorđe Perić ponio laskavu titutlu /VIDEO/

Mladi Đorđe Perić sa svojih 12 godina obišao je 38 zemalja, sve zahvaljuju'i trudu i radu i ljubavi prema muzici. Posljednja nagrada na 75. Svjetskom kupu harmonike u Zofingenu u Švacajrskoj ,dovela ga je među pet najboljih harmonikaša svijeta.

Virtuoz na harmonici od samo 12 godina, Bijeljinac , kome se ljubav prema harmonici javila još u ranom djetinstvu. Mladi Đorđe Perić može se reći da je išao stopama svog oca,  koji je jedan od najpriznatijih pedagog u oblasti akademske muzike. Nagrade, priznanja i uspjesi nisu mu strani, pa se tako na 75. Svjetskom kupu harmonike plasirao među pet najboljih.

Finale svjetskog kupa održano je od 5. do 9. oktobra i okupilo je najbolje harmonikaše iz cijeloga svijeta. Naš sugrađanin, pripremao se za ovo takmičenje, uložio je kako kaže veliki trud,a sama nagrada bila je pečat njegovog rada.

Konkurencija na takmičenju bila je na zavidnom nivou, našli su se takmičari koji su duže u svijetu muzike, ali to mladog harmonikaša nije obeshrabrilo.

Druženje na ovakvim takmičenjima je neizostavno, kaže Perić.

Slobodno vrijeme, koristio je Đorđe Perić za vježbanje, ali njegova svakodnevica se ne razlikuje od svakodnevice njegovih vršnjaka.

Prema riječima, mladog harmonikaša, trenutno se sprema za veoma važno takmičnje, tačnije Svjetski trofej harmonike.

Kada se dječački snovi ostvaruju , to izgleda upravo ovako. Podsjećamo, Đorđe pohađa Muzičku školu “Kornelije Stanković”u Bijeljini u klasi svog oca, profesora Slaviše Perića.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *