Bijeljina – Turnir Balkanske košarkaške lige u kolicima /VIDEO/

U našem gradu se ovog vikenda održava Balkanski turnir sezone u košarci u kolicima.

Balkanska košarkaška liga u kolicima startovala je prošle godine, a nju čine svega 4 kluba – KKK Bijeljina, ekipa Levski iz Sofije, KKK “NAIS” iz Niša i tim”Paramont” iz Podgorice. Ovo je inače prvi od 4 planirana turnira tekuće sezone, a svaki se igra u gradovima iz kojih dolaze klubovi. Svaka od ekipa će odigrati po 9 utakmica, nakon čega će podjeliti bodove i zauzeti pozicije ne tabeli.

Pokrovitelj ovog takmičenja je gradska uprava grada Bijeljina, koja je i jedan od finansijera našeg kluba košarke u kolicima.

Prošlogodišnji pobjednik Balkanske košarkaške lige u kolicima je bijeljinski klub, a njegovi članovi, kao i članovi ostalih ekipa, priželjkuju pobjedu na turniru i najveći broj bodova.

Za ovu ligu osim u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Bugarskoj, postoji veliko interesovanje i klubova iz Hrvatske, Turske i Grčke, ali je to u ovom trenutku veoma teško organizovati, jer je budžet klubova i same lige jako skroman. Oni se finansiraju sredstvima lokalnih uprava, ali se međutim nadaju da će se finansijska situacija popraviti kroz donacije država i društveno odgovornih kompanija, te da će ova liga zaživjeti na čitavom Balkanu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *