Među 10 najpouzdanijih automobila nalaze se samo tri brenda i svi dolaze iz iste zemlje

Lojalnost kupaca je nešto što automobilske kompanije izuzetno cijene, posebno kada vozači njihova vozila vlasništvu zadržavaju godinama. To je i jedan od glavnih indikatora koji se odnosi na pouzdanost, trajnost i kvalitet izrade vozila.

Sudeći po najnovijim rezultatima istraživanja koje je sproveo sajt iSeeCars, čini se da su vlasnici Toyote najlojalniji automobilima koje kupuju. Oni automobile te marke u svom vlasništvu zadržavaju u prosjeku preko 15 godina.

U istraživanju u kome je učestvovalo preko 660.000 vozila proizvedenih između 1981. do 2005. godine, prodatih u 2020, cilj je bio da se ustanovi koji modeli automobila najduže ostaju kod svojih vlasnika, a istraživanje se odnosilo na zahtjevno američko tržište.

Rezultati su pokazali da 7 od 10 automobila koji, najvjerovatnije, ostaju u vlasništvu jednog kupca preko 15 godina dolaze iz jedne “kuće”, sa ukupnim procentom od 6,1 odsto. Riječ je o Toyoti, čiji model Prius u vlasništvu ostaje čak 2,2 puta duže od prosjeka, s tim što je 13,7 petnaestogodišnjih primjeraka i dalje u garažama prvih vlasnika.

Slijedi terenac Highlander sa 12,4 odsto onih koji su i dalje kod prvobitnih kupaca, što je dvostruko više u odnosu na prosjek. Tacoma, Sienna i Tundra su sljedeći modeli na listi sa oko 11 odsto prvobitnih vlasnika, prenose Vrele gume.

Interesantno je i to da su preostala tri vozila u “Top 10” japanska. Na šestom mjestu je Honda CR-V, slijedi SUV Honda Pilot, dok Subaru Forester, Toyota 4Runner i Toyota Sequoia zaokružuju prvih 10.

Ova lista ne iznenađuje toliko jer su vozila Toyote i Honda poznata po izdržljivosti i pouzdanosti, a vlasnici automobila, posebno oni racionalniji, ne žele da im njihovi limeni ljubimci zadaju glavobolje i velike troškove zbog čestih kvarova.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *