Mediji: Abazović predložio Krivokapića za mandatara, DF odbio

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović predložio je na današnjem sastanku u manastiru Ostrog da nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić bude mandatar crnogorske vlade, ali je, kako pišu podgoričke Vijesti, Demokratski front to odbio.

Kako je rečeno tom listu, Lideri DF-a tvrde da Krivokapić više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ne mogu da ga podrže kao mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim organima.

Lideri političkih partija su na današnjem sastanku sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore.

Kako su rekli izvori Vijesti, pokušali su da se dogovore o predsjedniku Skupštine i mandataru.

List navodi da bi mesto šefa parlamenta trebalo da pripadne Demokratama.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF-a je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje poverenja u koaliciji.

Pregovori u ćorsokaku zbog lidera URA: Abazović tražio za sebe MUP, policiju, ANB i ministarstvo odbrane i da tamo ne bude mjesta za Srbe?

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović tražio je na večerašnjem sastanku da on dobije MUP, Upravu policije, ANB, Ministarstvo odbrane i potencijalno Ministarstvo pravde i da u tim resorima ne mogu biti predstavnici Srba, potvrdilo je Borbi više učesnika sastanka kod Mitropolita Amfilohija.

On je kazao da njemu pripadaju ta mjesta, i da Zdravko Krivokapić treba da bude mandatar.

Takođe, Abazović je saopštio da nije spreman da glasa da Aleksa Bečić bude predsjednik Skupštine.

Nakon takve ucjene, predstavnici Demokratskog fronta saopštili su da je neophodno da se obave dodatne konsultacije sa Zdravkom Krivokapićem, nosiocem liste “Za budućnost Crne Gore” jer oni ne pristaju na ovakve ucjene.

Kako borba.me saznaje, pregovori su odloženi, ali nisu prekinuti.

Iz DF su saopštili nakon ovih ucjena da onda ne mogu podržati za mandatara bilo koga dok ne preispitaju povjerenje na stranačkim organima.

Sastanku su, pored Amfilohjia, prisustvovali Krivokapić, Abazović, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

(Sputnjik/borba.me)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *