Maričić: Podrška policiji i tužilaštvu

Poreska uprava Republike Srpske, u vezi sa današnjim hapšenjem tri službenika Područnog centra Banjaluka, podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, izjavio je direktor ove uprave Goran Maričić.

Maričić je rekao da Poreska uprava u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu Tužilaštva, dostavlja potrebne podatke i informacije, a u vezi sa radom tri službenika Poreske uprave Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela, saopšteno je iz Poreske uprave.

On je naveo da će, po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom biti odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika.

Maričić je naglasio da je jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave Republike Srpske, osim borbe protiv sive ekonomije, suzbijanje korupcije i kriminala.

“Veoma smo odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome”, naveo je Maričić.

On je naglasio da Poreska uprava Republike Srpske i ovom prilikom poziva građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja njenih službenika na šta ćemo veoma efikasno i brzo reagovati.

Tri lica lišena su danas slobode tokom pretresa u zgradi Poreske uprave Republike Srpske u Banjaluci.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *