Maričić: Otkriven 101 neprijavljeni radnik

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić izjavio je Srni da su u prvoj polovini ove godine obavili 187 kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, te da je tom prilikom otkriven 101 neprijavljeni radnik zbog čega su izrečene kazne u ukupnom iznosu od 284.000 KM.

“Kada je u pitanju cijela prošla godina, izvršeno je ukupno 618 kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa u kojima je otkriveno 168 neprijavljenih radnika zbog čega su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 606.000 KM”, podsjetio je Maričić.

Uprava i ovom prilikom poziva poreske obveznike da poštuju propise u ovoj oblasti, a sve građane da prijave apsolutno sve uočene nepravilnosti.

Prijave se mogu izvršiti putem imejl adrese [email protected] ili na brojeve telefona koji se mogu pronaći na internet stranici Poreske uprave.

Iz Poreske uprave su poručili da im nije cilj kažnjavanje, već uvođenje poreskih obveznika u legalno poslovanje, kao i suzbijanje nelojalne konkurencije, odnosno da svi poreski obveznici u Srpskoj posluju pod istim uslovima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.