Marić: Trgovina ljudima je moderan vid ropstva /VIDEO/

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina obilježili su Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima podjelom edukativnih letaka građanima u cilju podizanja svijesti i preventive ovog modernog vida ropstva.

Svejtski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježen je danas i u Bijeljini. Pripadnici Policijske uprave Bijeljina građanima su na Gradskom trgu dijelili promotivni materijal s ciljem skretanja pažnje javnosti na sveobuhvatnost i sveprisutnost ovog problema, jer je trgovina ljudima složeno krivično djelo koje predstavlja vid modernog ropstva kojim se narušavaju osnovna prava i slobode koje su propisane Ustavom Republike Srpske.

Statistika potvrđuje da u posljednjih godinu i po dana na ovom području nije bilo krivičnih djela koja se odnose na trgovinu ljudima.

Krivično djelo trgovine ljudima veoma je kompleksno pa građani često nisu upoznati kako se manifestuje te ostaju nijemi jer ne primjete djecu koja prose na ulici, a sama ta djeca su potencijalne žrtve trgovine ljudima, ukazuju iz Centra za socijalni rad navodeći i problem maloljetničkih brakova.

Ministarstvo unutrašnjih psolova je u okviru kampanje izradilo promotivni materijal koji prikazuje koji su to najčešći oblici trgovine ljudima, ali i preventivne aktivnosti za suprottavljanje trgovini ljudima, te način na koji bi se uočavanje takvih pojava moglo adekvatno prijaviti nadležnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *