Manja frekvencija saobraćaja u centru grada /VIDEO/

U okviru Sedmice urbane mobilnosti, ekološko udruženje “Eko put” sprovelo je dvodnevni monitoring frekvencije saobraćaja u centru grada. Ovogodišnji rezultati monitoringa nešto bolji u odnosu na one iz prošle godine, a kada je u pitanju broj vozila koja za 60 minuta prođu centrom Bijeljine.

Frekvenciju saobraćaja u centru grada udruženje “Eko-put” prati u posljednjih desetak godina. U okviru sedmice urbane mobilnosti monitoring je proveden na dva mjerna mjesta u gradskom jezgru. U petak 18. septembra i danas prvog dana vikenda, zabilježen je manji broj učesnika u saobraćaju u vremenskom intervalu od 11 do 12 časova, poredeći prošlogodišnje rezultate monitringa.

Ipak, podatak da oko 15.000 vozila prođe centrom grada za 10 časova još uvijek nije ohrabrujući, kada je u pitanju smanjenje zagađenosti vazduha

Problem zagađenosti vazduha u gradu naročito je izražen tokom zimskih mjeseci, kada je koncentracija zagađujućih čestica u vazduhu veća i za osam puta od dozvoljene granice.

Vujićeva najavljuje da će u nedjelju 20. septembra biti organizovana i rekreativna vožnja biciklima od zgrade Policijske uprave, do eko vizitor centra.

Ovo je drugi put da ekološko udruženje  “Eko-put” zajedno sa Gradskom upravom obilježava evropsku sedmicu mobilnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *