Mandić: Đukanović poražen u Nikšiću nakon 20 godina

Poslije 20 godina vlasti Mila Đukanovića u Nikšiću – on je poražen, izjavio je večeras u Nikšiću u izbornom štabu “Za budućnost Nikšića” lider Demokratskog fronta Andrija Mandić.

“To je velika pobjeda, jer su oni iz DPS i organizovanog kriminala mislili da će pobijediti. Mi ćemo koalicijom sa /Aleksom/ Bečićem i /Dritanom/ Abazovićem formirati vlast. Stekli su se uslovi da naš Marko Kovačević /nosilac liste `Za budućnost Nikšića`/ bude gradonačelnik”, rekao je Mandić pred pristalicama.

On je naglasio da je sada, uprkos činjenici da su svi bili protiv njih i da ih uruše, prilika da se vidi koliko mogu da urade.

“Ova vlast već od sutra će da radi za budućnost Nikšića”, rekao je Mandić.

Mandić je zamolio da se raziđu pristalice i da pobjedu slave kod kuće.

On je izašao ispred zgrade Štaba i zamolio pristalice da se raziđu uz poruku “naš interes je da večeras bude mir u Nikšiću”.

Kovačević je zahvalio za podršku i istakao da mu je čast što je bio nosilac liste.

Lider Demokrata Aleksa Bečić pozvao je građane da večerašnju pobjedu na lokalnim izborima u Nikšiću proslave isključivo mirno i dostojanstveno u svojim domaćinstvima.

“Građani u svojim kućama, a funkcioneri u partijskim prostorijama. Da pobijedi mir i nikšićko dostojanstvo!”, poručio je Bečić na “Tviteru”.

“Evropski tim za Nikšić” je na osnovu 69,4 odsto obrađenih glasova podržalo 39,6 odsto birača /18 mandata/.

Za koaliciju “Za budućnost Nikšića” glasalo je 26,4 odsto /11 mandata/, “Mir je naša nacija” 23,5 /10/, “Crno na bijelo” 4,3 /jedan mandat/, Narodni pokret 3,3 /jedan mandat/.

Za SDP je glasalo 2,9 odsto birača i trenutno ne prelazi cenzus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *