Majevičani iz dijaspore pomažu stanovništvu Lopara /VIDEO/

Udruženje Majevičana iz dijaspore u saradnji sa Centrom za socijalni rad i u vrijeme vaskršnjih praznika pomaže socijalno ugroženom stanovništvu u ovoj majevičkoj opštini. Majevička dijaspora srcem je uz svoj narod i u vrijeme pandemije virusa korona, što je pokazala i ovom humanitarnom akcijom.

U vrijeme pandemije virusa korona koja je zaustavila društveni život, te mnoge fabričke pogone. U momentima kada je pomoć mnogima prijeko potrebna, Majevičani iz dijaspore nisu zaboravili ljude u svom rodnom kraju. Paketi sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu stigli su u 110 domova na području opštine Lopare.

U teško pristupačnim majevičkim selima uglavnom su staračka domaćinstva. U kojima možete sresti i one koji žive sami, a u stanju su socijalne potrebe. Pomoć je stigla na kućni prag i osamdesetogodišnje starice, ovo je dokaz kaže da je humani ljudi nisu zaboravili.

Sam u ovom majevičkom kraju živi i Dušan Jevtić. U dvorištu oronula stara kuća, a kraj nje nova, ta je priča Dušan izgrađena zahvaljujući opštini Lopare. Značiće kaže I pomoć koja je stigla uoči Vaskrsa.

Akciju podjele pomoći socijalno ugroženim sugrađanima podržao je veliki broj Majevičana iz dijaspore. Realizovana je uz pomoć Centra za socijalni rad u Loparama.

Pakete pomoći za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u majevičkim selima u vrijednosti od 50 KM nabavljali su donatori u lokalnim prodavnicma i marketima, sve da bi kako kažu pomogli sektoru trgovine u ovoj opštini.

Realizacijom ove donacije radost vaskršnjih praznika pokucala je i na vrata onih koji svakodnevno iščekuju da im neko pređe kućni prag i to kako kažu skromno, svrati na čašicu razgovora. Mnogi su trbuhom za kruhom otišli iz svog rodnog kraja, kojem ih u vrijeme praznika vrati nostalgija. Ono što je sigurno, majevička dijaspora srcem je uz svoj narod i u vrijeme pandemije virusa korona, što je pokazala i ovom humanitarnom akcijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *