Episkop Fotije: Vjernici su zbunjeni povodom novonastale situacije, ali u duhovnom smislu nema zabune /VIDEO/

Vaskrsenje Hristovo je temelj i  suština  hrišćanske vjere , izjavio je za TV Arena  Gospodin Fotije – episkop zvorničko-tuzlanski . Iako ove godine vjernici praznik dočekuju u drugačijim uslovima zbog pandemije virusa korona, episkop Fotije  izrazio je nadu da ćemo uz pomoć Božiju ali i  pomoć medicine i nauke  izaći kao pobjednici iz svega ovoga.

Čestitajući vjernicima predstojeći praznik Vaskrs , vladika zvorničko- tuzlanski poručio je vjernicima da budu sa Hristom i da pobjedonosno idu putem Vaskrsenja.

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik i on je suština pravoslavne vjere. Vaskrsenje Hristovo je sveopšta pobjeda  i čovječanska radost  koju mi praznujemo , izjavio je  gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije Panorama na programu naše TV Gospodin Fotije – episkop zvorničko-tuzlanski .

On je istakao da je Vaskrs zalog nade , vjere i ljubavi i pobjede nad smrću.

Ovogodišnji praznik obilježava se u doba pandemije u potpuno drugačijim uslovima.  Svijet se nalazi u iskušenju, a građanima je zabranjeno masovno okupljanje.  Vjernici su zbunjeni povodom novonastale situacije, kaže vladika Fotije i poručuje da u duhovnom smislu nema zabune.

On je vjernicima poručio da istraju u svojoj vjeri i molitvama.

Kompletan intervju pogledajte sutra u emisiji Panorama od 20 časova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *