Lukač: Ulagati u policiju i bezbjednost /FOTO/

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas u Bijeljini da MUP kontinuirano unapređuje sve kapacitete, a naročito mnogo polaže na školovanje mladog kadra, o čemu svjedoči i podatak da je u posljednjih osam godina 2.000 mladih policajaca zasnovalo radni odnos.

On je naglasio da Republika Srpska raspolaže svim potrebnim resursima, najpre ljudskim, a potom i tehničkim da bi policija radila svoj posao u skladu sa zakonom i odgovorila svim zadacima.

Lukač je istakao da je riječ o novim snagama u MUP-u Republike Srpske, koje garantuju bezbjednost svih građana.

“Svakodnevno radimo i na obučavanju u našem Centru za obuku u Banjaluci, kao i obuke sa redovnom policijom, Žandarmerijom, SAJ-om, što ćemo nastaviti i dalje. Svakako da je za to potrebno i mnogo sredstava, ali, kao što svi znamo – bezbjednost uvijek i svuda! Moramo da ulažemo u Policiju i našu bezbjednost”, poručio je Lukač.

Resorni ministar je izrazio zadovoljstvo što je danas u Bijeljini, na jednom u nizu taktično-tehničnih zborova MUP-a povodom 30 godina postojanja tog resora.

“Želimo da predstavimo našim građanima sve ono čime Policija Republike Srpske raspolaže u svom radu, a riječ je o sofisticiranoj opremi koju MUP koristi u svojim svakodnevnim zadacima i u specijalnim zadacima kako bi mogli da održavamo bezbjednost u Srpskoj na visokom nivou i da odgovorimo svim postavljenim zadacima i izazovima”, izjavio je Lukač novinarima.

Lukač je rekao da MUP ove dane posjećuje građanima, naročito najmlađima i želi da bude transparentan prema svima, zbog čega je i odabran ovaj način obilježavanja tri decenije postojanja.

“Otvorićemo vrata naših stanica policije, jedinica Žandarmerije i Specijalne antiterorističke, da bi djeci pokazali ono što ih interesuje – o tome šta policija radi i kojim sredstvima i oružjem raspolaže”, rekao je Lukač.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić izrazio je zadovoljstvo što je bijeljinska uprava danas domaćin taktičko-tehničkog zbora, u okviru kojeg je izložen dio opreme kojom raspolaže MUP Srpske.

Terzić je istakao da MUP ulaže dodatne napore u obučavanje mladog kadra u policiji, čime se stvaraju dobri preduslovi da bezbjednost građana bude podignuta na viši nivo.

“U saradnji sa Centrom za obuku radimo na obučavanju mladog kadra, a dio obuke se realizuju na području Policijske uprave Bijeljina”, naglasio je Terzić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je ministru Lukaču za posjetu, kao i svim pripadnicima MUP-a za današnji skup povodom 30 godina rada ovog ministarstva, gdje je upriličen i nastup Policijskog orkestra.

On je naveo da su građani mogli danas da se uvjere u sve taktičko-tehničke kapacitete Policijske uprave Bijeljina.

Petrović je rekao da pripadnici MUP-a brinu za mir i bezbjednost stanovništva, te im se mora i sa lokalnog nivoa posvetiti pažnja, u svim istražnim postupcima i očuvanja reda.

Na taktičko-tehničkom zboru građanima su prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika MUP-a – Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *