Lukač: MUP uspješno realizovao sve zadatke /VIDEO/

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci nastavljena je raspravom o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za prošlu godinu u kome se ističe da je stanje bezbjednosti bilo povoljno. Ministar Dragan Lukač istakao je pred poslanicima da je MUP-u potrebna podrška svih institucija u Srpskoj kako bi još kvalitetnije radilo i štitilo građane.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u prošloj godini uspješno je realizovalo poslove i zadatke, što se ogleda u povoljnom stanju bezbjednosti u oblasti borbe protiv kriminaliteta i bezbjednosti u saobraćaju, te očuvanju stabilnog reda i mira, istakao je ministar unutrašnjih poslova u Narodnoj Skupštini.

Potrebna je jača podrška svih institucija, instituciji Ministarstva unutrašnjih poslova, rečeno je u poslaničkoj diskusiji.

Milan Petković je iznio stav da je potrebno  stacionarne radare na putevima u Srpskoj obilježiti saobraćajnim znakovima upozorenja.

Poslanička diskusija i danas je otišla dalje od predloženog dnevnog reda. Pokrenute su i teme koje se tiču nivoa lokalne skupštine Grada Banjaluka. Raspravu je poveo Nebojša Vukanović koji je u znak protesta i podrške mještanima parkirao svoj automobil u Banjalučkom naselju Centar 1 na mjestu gdje su jutros započeli radovi na izgradnji nebodera, Pauk služba mu je odnijela vozilo, a Vukanović je sa 40 KM kažnjen zbog nepropisnog parkiranja.

Nakon što je na skupštinskoj sjednici razmotren izvještaj o radu MUP-a pred poslanike je na redovnoj sjednici došao i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske za prošlu godinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *