LU “Crnjelovo”: Lovačko veče okupilo oko 1.000 lovaca iz Srpske i Srbije /VIDEO/

Oko 1.000 lovaca iz svih krajeva Srpske, te iz susjedne Srbije okupilo je u srcu Semberije na lovačkoj večeri Lovačko udruženje “Crnjelovo”, koje baštini tradiciju lovstva i druženja već decenijama. Uvijek najzanimljiviji dio lovačkih večeri, pa tako i ove bila je uz tradicionalni lovački paprikaš, tombola uz vrijedan fond nagrada.

Koliko se lovstvo voli, cijeni i poštuje potvrđuje i sam odnos semberskih lovaca prema lovištima kojima gazduju i prema divljači koju nastoje da očuvaju jer ni lov u skladu sa kalendarom u siromašnim i divljači oskudnim lovištima ne bi imao smisla. Ova godina ostaće za više od 230 lovaca koje okuplja Lovačko udruženje “Crnjelovo”  upamćena i po značajnim investicijama koje su realizovane širom lovnog područja, ali i po ovoj lovačkoj večeri.

Stanjem u lovištima kojima gazduju zadovoljni su lovci domaćini iz semberskog sela Crnjelovo.

Lovci koji su se iz brojnih udruženja širom Srpske okupili na ovoj lovačkoj večeri u Semberiji ocjenjuju da lov predstavlja posebnu strast, a da ga posebnim čine druženja, te razmjena iskustava sa osnovnim ciljem da se održi i popravi stanje u lovištima kojima gazduju.

Prijateljstva među lovcima su jaka i veoma cijenjena, okupljaju se uz dobru volju, puni optimizma i razonode, sve je to kako kažu u skladu sa prirodom koja je pokretač i inspiracija svemu. A semberski lovci dobri su domaćini, pa gdje god da se pojave, srdačno su i dočekani.

Lovačka sekcija Dvorovi jedna je od sedamnaest sekcija koje djeluju na lovnom području kojim gazduje Lovačko udruženje “Semberija”. Živanović podsjeća na vrijeme kada je na poseban način počela i do danas se održala dobra saradnja sa Lovačkim udruženjem Crnjelovo.

Koliko su lovci u Crnjelovu posvećeni unapređenju lovstva i očuvanju divljači, toliko su sve snage usmjerili upravo ka ljudima, što potvrđuje činjenica da višedecenijska prijateljstva brižljivo čuvaju s obje strane rijeke Drine, a nova svakodnevno stiču.

Sumirani su rezultati iz ovogodišnjih lovnih dana. Sezona je bila izazovna zbog pojave afričke svinjske kuge, ali u ocjeni su saglasni svi, veoma uspješna, jer su u susretu i sa tim problemom lovci pokazali izuzetnu disciplinu.

S obzirom da su nadaleko poznagti po tome što su složni i jedinstveni, lovce bije glas da su uprkos iskušenjima i svakodnevnim izazovima nastrojeni pozitivnom energijom. Baš takvo raspoloženje vladalo je i na ovogodišnjoj Lovačkoj večeri, koju je organizovali Lovačko udruženje “Crnjelovo”.

Na ponos je Lovačkom udruženju Crnjelovo što je u njihovim redovima sve više mladih lovaca, kojima iskustvo nesebično prenose oni koji od ove strasti ne odustaju više decenija. Nije ni čudo što raste članstvo u Lovačkim udruženjima širom Srpske jer moglo se čuti i na ovom mjestu da je na prostoru Republike veoma razvijena lovna infrastruktura, na kojoj bi nam kažu pozavidjeli lovci iz mnogih razvijenijih zemalja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *