Lopare: Osnovcima 164 mini-računara

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, zajedno sa opštinom Lopare, dodijelilo je osnovnim školama na području te majevičke opštine 164 “raspberi paj” mini-računara.

Dodjeli računara u kabinetu načelnika opštine Lopare prisustvovali su direktori centralnih osnovnih škola iz Lopara, Priboja i Koraja.

Savjetnik ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Nikola Dragović izjavio je da će ovi računari pomoći djeci iz tri osnovne škole na području Lopara da načine prve korake u predmetu računarstva.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovdje i da smo u sklopu projekta `1.000 za budućnost` u prilici da realizujemo donaciju koju smo zajedno sa opštinom Lopare pripremili, a to je ukupno 164 mini-računara četvrte generacije”, rekao je novinarima Dragović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zadovoljstvo ovom akcijom Ministarstva i time što su direktori škola preuzeli ovu vrijednu donaciju i učenici sa područja opštine dobili 164 računara i 35 rutera.

“Opština je odlučila da kupi potreban broj tastatura da bi se to sve kompletiralo i nadam se da ćemo imati povratnu informaciju iz školskih klupa, od đaka kako je iskorištena ova donacija”, rekao je Savić.

U ovoj akciji, koja je u Republici Srpskoj startovala početkom ovog mjeseca, biće podijeljeno ukupno 1.000 mini-računara i 200 mini-rutera učenicima osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih opština, a do sada su računari isporučeni u 10 opština.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *