Bijeljina: Nova naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

Na području Bijeljine od danas se dozvoljava rad bazenima, velnes i spa centrima, posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj, a zabranjuju sva okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, navodi se u naredbi koju je na prijedlog Gradskog štaba za vanredne situacije donio gradonačelnik Mićo Mićić.

Do 8. juna zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

Prilikom obavljanja djelatnosti, onima kojima je to odobreno dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja kovida-19 na radnom mjestu.

Svi subjekti, bazeni, velnes i spa centri, posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj, kao i ostali kojim je odobreno obavljanje djelatnosti, mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa uputstvom Instituta.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić donio je i izmjenu naredbe o zabrani javnog okupljanja na Gradskom stadionu, kojom se zabranjuje javno okupljanje na objektu Gradskog stadiona u Bijeljini, izuzev za zaposlene na stadionu, članove Fudbalskog kluba “Radnik” i članove Atletskog kluba “Akademac”.

Naredba, koja je donesena na prijedlog gradskog Štaba za vanredne situacije, stupa na snagu odmah i biće objavljena u Službenom glasniku grada Bijeljina.

Gradska uprava i gradske službe dužni su organizovati svoj rad tako da bude ograničen broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u Gradskoj upravi, a neophodno je onemogućiti i zadržavanje u prostorijama Gradske uprave i pravljenje dužih redova u zatvorenom prostoru.

Istovremeno, neophodno je održavati rastojanje između građana u zatvorenim prostorijama Gradske uprave, od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene, te omogućiti rad šalter sale i matične službe Gradske uprave, uz kontrolu broja korisnika usluga šalter sala i matičnih službi, zavisno od prostora.

Neophodno je prema ovoj naredbi održavanje fizičke distance od dva metra i uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu koja pruža dovoljnu zaštitu zaposlenom i korisniku.

Naredbom gradonačelnika se zadužuju Odjeljenje za inspekcijske poslove i Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave Bijeljina da u provođenju ove naredbe obezbijede njeno poštovanje od svih navedenih subjekata, o čemu će svakodnevno izvještavati komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.

U slučaju nepostupanja po ovoj naredbi primjenjivaće se kaznene odredbe predviđene Zakonom.

Stupanjem na snagu ove naredbe prestaje da važi naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih i drugih objekata i službi na teritoriji grada Bijeljina, a na snagu stupa odmah i biće objavljena u Službenom glasniku grada Bijeljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *