Lopare: Od danas u upotrebi aparat za kratkotalasnu dijatermiju

U Domu zdravlja Lopare od danas je u upotrebi aparat za kratkotalasnu dijatermiju za tretman hroničnih stanja u reumatologiji koji je donacija Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” iz Banjaluke.

Direktor Doma zdravlja Želimir Nešković zahvalio je donatorima, istakavši da je ova ustanova prva u Republici Srpskoj koja na primarnom nivou zdravstvene zaštite obavlja ovakve vrste usluga.

Nešković je pojasnio da ovaj aparat, vrijednosti 10.000 KM, služi za terapiju dubinskog zagrijavanja tkiva u velikim zglobovima kao što su kukovi, koljenja i međupršljenski prostor.

“Ovo je još jedan aparat koji smo nabavili i služi za tretman hroničnih stanja u reumatologiji. Aparat koristi visokofrekventne struje u terapiji kod hroničkih upala i bolova koji dugo traju u zglobovima, kukovima i koljenima kada dolazi do trošenja hrskavica”, rekao je Nešković.

On je podsjetio da je Centar za bazičnu rehabilitaciju otvoren polovinom protekle godine i pruža sve fizioterapeutske usluge kineziterapiju, elektroterapije, ultrazvučne i terapije ručnom masažom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *