Lončar: Pooštrićemo mjere u mjestima gdje se one ne poštuju /VIDEO/

Širom regiona u porastu je broj novozaraženih lica. Žarišta u Hrvatskoj su noćni klubovi. Sjeverna Makedonija ima 163 novooboljela od virusa korona i tri smrtna slučaja. I u Srbiji raste broj zaraženih, a Kovid 19 nije poštedio ni funkcionere. Stigla je i vijest da je na virus korona pozitivna i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja se nalazi u bolnici, ima upalu pluća, prima neophodnu terapiju i dobro se osjeća. Na Kovid 19 pozitivan je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. U Kragujevcu je zbog skoka zaraženih proglašena vanredna situacija i Beograd je blizu proglašenja novog vanrednog stanja.

Za trenutnu epidemiološku situaciju odgovoran je  prije svega virus, koji je pokazao da mu ne možemo ništa, ali i lica koja su omogućila više od 5.000 ljudi na fudbalskom stadionu, kao i održavanje maturskih večeri, smatra epidemiolog Predrag Kon. Poručio je da moraju da se poštuju mjere, ali dodaje da ne podržava potpuno zatvaranje, jer bismo u tom slučaju, kaže, imali ovakvu situaciju više godina.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, otvaranju kovid bolnica i šta će predložiti na sljedećem sastanku Kriznog štaba, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da su građani imali priliku da svojom odgovornošću odlučuju kako će biti i da, ako toga ne bude, biće uvedene mjere koje će poboljšati stanje i sačuvati zdravlje i živote građana.

U Novom Pazaru i Tutinu su već na snazi pooštrene mjere u cilju suzbijanja koronavirusa. U ta dva grada zaraženo je više od 400 osoba. Ne rade obdaništa, dječije igraonice, penzionerski klubovi, skraćeno je radno vrijeme restorana, kafića i kladionica, a najteže je mlade naterati da poštuju distancu. Od početka pandemije u Tutinu je od koronavirusa oboljelo 90 osoba, među kojima su i zdravstveni radnici.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković ima upalu pluća i, po redovnoj proceduri, radi se test na koronavirus.

U Kragujevcu je potvrđeno još 50 zaraženih koronavirusom, a u cijelom Šumadijskom okrugu registrovana je 60 slučajeva

U Zagrebu je 38 novozaraženih koronavirusom, potvrdio nam je Zvonimir Šostar. U Vukovarsko-srijemskoj županiji javljeno je o dva nova slučaja. Jedna je osoba pozitivna na koronavirus u Istri u posljednja 24 sata.

U Sjevernoj Makedoniji u posljednja 24 časa umrle su još tri osobe, na Kosovu su registrovana još dva smrtna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *