Lokalne zajednice da dostave preliminarne liste za stambeno zbrinjavanje boraca /VIDEO/

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović pozvao je danas predstavnike 11 lokalnih zajednica da resornom ministarstvu dostave preliminarne liste da bi se izvršila kvalitetna procjena potrebnih sredstava za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija.

Milunović je naveo da obavezu nisu ispunili Banjaluka, Doboj, Istočna Ilidža, Mrkonjić Grad, Pelagićevo, Prijedor, Prnjavor, Sokolac, Trnovo i Foča, u kojima je ukupno prijavljeno 467 korisnika za nepovratna novčana sredstva i 195 za stambene jedinice.

“I pored više naših apela, ove lokalne zajednice do danas nisu ispunile svoju obavezu, već su dostavile samo izvještaj o određenim procjenama o broju potencijalnih korisnika, ali to nije dovoljno”, istakao je Milunović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da su, prema Posebnom programu, stambeno zbrinuti svi demobilisani borci i ratni vojni invalidi koji su ispunjavali uslove na listama, ali je Vlada, na inicijativu nevladinih organizacija i pojedinaca koji su smatrali da su propušteni u procesu stambenog zbrinjavanja, raspisala javni poziv za stambeno zbrinjavanje 2019. godine, koji je obnovljen 2020.

Po ovim javnim pozivima, kaže Milunović, za stambeno zbrinjavanje ukupno su se prijavila 4.362 lica, od kojih su 2.963 aplicirala za nepovratna novčana sredstva, a 1.345 lica za stambene jedinice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *