Lazić: Narednih dana završetak isporuke brašna koje je donirala Vlada

Isporuka 500 tona brašna, koje je donacija Vlade Republike Srpske za socijalno ugroženo stanovništvo, teče planiranom dinamikom i biće završena narednih dana u svim dijelovima Srpske, izjavio je Srni Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić.

Lazić je naveo da isporuku realizuje Crveni krst Republike Srpske posredstvom svojih opštinskih i gradskih organizacija.

“Zahvaljujemo premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću koji je, nakon našeg sastanka, uvrstio ovo pitanje na dnevni red sjednice Vlade, te Ministarstvu trgovine i turizma Srpske na saradnji i podršci da realizujemo ovu donaciju za potrebe socijalno ugroženog stanovništva”, rekao je Lazić.

On je zahvalio resornom ministarstvu i ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću na dosadašnjoj saradnji i podršci, te izrazio uvjerenje da će ova uspješna saradnja sigurno biti jača i bolja u periodu koji slijedi.

Lazić je naveo da je prva isporuka brašna stigla u Trn kod Banjaluke i odatle je raspoređena na područje na kojem djeluju koordinacioni odbori Crvenog krsta za regije Krajina, Prijedor, Doboj i Mrkonjić Grad.

“Svakodnevno se vrši distribucija brašna širom Republike Srpske, tako da ćemo narednih dana izvršiti cjelokupnu podjelu pomoći krajnjim korisnicima u stanju potrebe. Imamo pozitivne povratne informacije sa terena da je ova vrsta pomoći od velike koristi za stanovnike”, rekao je Lazić.

Govoreći o radu Crvenog krsta u Republici Srpskoj, on je naglasio da je u toku izrada nacrta zakona o položaju i ovlaštenjima Crvenog krsta Republike Srpske koji bi uskoro trebalo da se nađe pred narodnim poslanicima.

“Izradom novog zakona želimo da definišemo položaj i obezbijedimo direktnu finansijsku podršku organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, te da unaprijedimo rad naše organizacije. Jedan od ciljeva nam je da obezbijedimo uslove za izgradnju novog poslovno-smještajnog centra na Palama koji će nam omogućiti samofinansiranje”, rekao je Lazić.

On je istakao da u tom slučaju, osim podrške vlasti Republike Srpske u vidu robe i humanitarne pomoći za stanovništvo posredstvom Crvenog krsta, očekuje i bolju finansijsku podršku za nesmetan rad najveće humanitarne organizacije u Srpskoj.

Lazić je govorio i o jakoj volonterskoj mreži u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske, istakavši da kroz 64 opštinske i gradske organizacije djeluje veliki broj volontera spremnih da uvijek pomognu ljudima u stanju potrebe, koji se edukuju u kampovima i radionicama kako bi unaprijedili svoje vještine za djelovanje u Crvenom krstu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *