Lazarević: I gradonačelnik Petrović odgovoran za propuste prethodne vlasti

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Zlatan Lazarević odbacio je kao manipulaciju tvrdnju gradonačelnika Ljubiše Petrovića da su odbornici skupštinske većine odgovorni za prekoračenje potrošnje u prošlom gradskom budžetu i istakao da je odgovornost na njemu koji je bio odbornik u protekle četiri godine.

“Vi ste od 2016. do 2020. godine bili odbornik u Skupštini grada Bijeljina za razliku od 16 odbornika koalicije `Dogovor za Bijeljinu` koji su svoju prvu sjednicu Skupštine u životu imali 25. januara ove godine”, naveo je Lazarević.

On u otvorenom pismu gradonačelniku ocjenjuje da je Petrović, a ne novih 16 odbornika koji čine 70 odsto sadašnje koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, odgovoran za prekoračenje od dva milina maraka u trošenju budžeta grada za 2020. godinu, koliko to zavisi od odbornika.

“Istina je i da ste za četiri godine odborničkog mandata više puta prelazili iz opozicije u poziciju i obrnuto, da ste mandat odbornika osvojili na listi “Uspješne Srpske” uz pomoć Zlatka Maksimovića, a završili ga u Klubu SDS-a uz pompezno slikanje sa pokojnim Mićom Mićićem”, poručio je Lazarević.

Prema njegovim riječima, Petrović se prvo učlanio u SDS, pa je sa Zlatkom Maksimovićem osnovao “Uspješnu Srpsku”, kako navodi zbog zaposlenja u Domu zdravlja, gdje je osvojio mandat odbornika.

“Onda ste se vratili u SDS zbog dobre ponude pokojnog Miće Mićića, zatim iz nepoznatih razloga učestvovali u osnivanju SDSS-Mićo Mićić i na kraju završili kao kandidat za gradonačelnika SDS-a i PDP-a”, navodi Lazarević.

Prema njegovim riječima, Petrović za četiri godine odborničkog mandata nije upozorio na “arčenje narodnih para, nego je ćutao i prelijetao iz opozicije u poziciju”.

“Bilo je lijepo ili korisno da ćutite cijeli odbornički mandat, a sada vam puna usta o problemima u budžetu iz tog vremena, kao da ste se probudili poslije četiri godine dubokog zamrzavanja pa se ne sjećate ni da je SNSD bio opozicija skoro sve vrijeme dok ste vi bili ćutolog u Skupštini”, kaže Lazarević.

On je ukazao na brojne Petrovićeve prelaske iz jedne u drugu stanku, izražavajući sumnju i u političku korupciju pri tim prelascima.

“Za ovoliko promjena u tako kratkom periodu malo je reći da ste preletač, više vam priliči naziv `mlazni avion` koji još nije uspostavljen kao termin u političkom životu”, ocijenio je Lazarević.

U obraćanju Petroviću on je poručio da dobro razmisli koliko je mjerodavan i pošten prije nego što ljude bez ikakvih argumenata nazove hijenama, lopovima i bitangama.

Petrović je juče u saopštenju optužio skupštinsku većinu okupljenu u Koaliciji za Bijeljinu za rastrošnost i nedomaćinsko upravljanje prethodne lokalne vlasti. On je naveo da su obaveze grada u prošloj godini premašile visinu raspoloživih sredstava za dva miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *