Lazarević: Gradonačelnik vodi destruktivnu umjesto razvojne politike /VIDEO/

Direktor Agrarnog fonda Bijeljina Zlatan Lazarević rekao je danas da će nastaviti saradnju sa republičkim institucijama jer se još jednom pokazalo da gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović vodi destruktivnu umjesto razvojne politike.

Lazarević je napomenuo da je Petrović juče izašao sa “dramaturgijom o podnošenju krivičnih prijava” protiv Agrarnog fonda.

Lazarević je naveo da Agrarni fond u Bijeljni radi smo po zakonskim odlukama i ima sva dokumenta koja podržavaju pomoć Vlade, Kompenzacinog fonda, podršku ruralnom razvoju i slično.

“S obzirom na to da se gradonačelnik pozivao na nepravilnosti u radu Agrarnog fonda, mi smo se rukovodili saglasnošću Skupštine grada od 21. avgusta, kao i odlukama o korištenju sredstva Kompenzacionog fonda putem kojeg nam je doznačeno 3.000.000 KM”, objasnio je Lazarević.

On je rekao da je postalo smiješno očekivati značajniju pomoć od gradskog budžeta i da je laž sve što dolazi od Petrovića, istakavši da sve što kaže isključivo dolazi iz SDS-a i PDP-a, dok nipodaštava ono što dolazi iz SNSD-a i Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”.

“Zar je moguće da ne može da se pokosi ambrozija, da sijalice po 500 dana ne mogu da se postave, da ulice ne mogu da se okrpe…”, upitao je Lazarević.

Lazarević je istakao da Petrović ne želi da proglasi elementarnu nepogodu suše samo da građani od Vlade Srpske ne dobiju novac, jer hoće da ide na Skupštinu grada sa odlukom o pomoći poljoprivrednicima sa po 100 KM, a u drugom slučaju bi mogli dobiti po 300 do 400 KM.

“Mislim da to tako neće proći. Komisija je radila i šteta je više od 70 odsto. On neće da je proglasi i o tome ćemo da razgovaramo na sjednici 17. oktobra”, rekao je Lazarević i dodao da i tu ome, kao i u vezi sa zapošljavanjem radnika, ima dovoljno elemenata za krivično djelo protiv Petrovića.

Lazarević je naveo da mu je preče da sada na Skupštini bude urađeno sve kako bi poljoprivednici dobili ono što im pripada, nego da protiv Petrovića bude podnijeta krivična prijava.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *