Dječija nedjelja – Povećati participaciju djece u donošenju odluka /VIDEO/

U okviru “Dječije nedjelje”, danas je u Bijeljinskoj gradskoj upravi održan sastanak, na kome se govorilo o dječijim pravima, odnosno o povećanju participacije djece u donošenju odluka.

U koorganizaciji predstavnika Centra za integrativnu inkluziju Roma “Otaharin”, kancelarije ombutsmana za djecu i predsjednika Skupštine grada Bijeljina, danas je održan sastanak sa ciljem povećanja dječije participacije u donošenju odluka, a pažnja je usmjerena na promociju i formalizaciju dječije stolice u Skupštini Grada, te pokretanja dječije skupštine.

Dječija nedelja obilježena je danas i u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju predstavom koju su pripremili njihovi polaznici u saradnji sa svojim vaspitačima.

Kapacitet dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, bijeljinskog CZR je oko 30, što je veoma malo u odnosu na okvirni procjenjeni broj od oko 500 djece iz ove kategorije na području našeg grada. To svakako iziskuje potrebu da se ti kapaciteti povećaju, kako bi ova djeca bila što osposobljenija za život i kako bi bila vidljivija u društvu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *