Lazarević: Čuvajmo našu kuću – Republiku Srpsku

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Zlatan Lazarević pozvao građane da, ako žele da sačuvaju Republiku Srpsku podrže političare koji su sposobni da je sačuvaju, Milorada Dodika i Željku Cvijanović, da se ne bi ponovila sudbina kakvu su imali Srbi u Hrvatskoj ili na Kosovu i Metohiji.

Lazarević je kritikovao opozicione nastupe u kojima se govori da je narod samo uz njih.

“Ako je narod samo uz njih, ko su onda ovi ljudi koji dolaze na skupove SNSD-a? Kada je Jelena Trivić /PDP/ bila u Bijeljini prvo su stajali na trgu, pa kada u vidjeli da je malo naroda, otišli su na uže šetalište ispred Biblioteke. Do sada nisam vidio da neko ovako potcjenjuje svoj narod”, rekao je Lazarević.

On je ocijenio i da se političkom Sarajevu i Zapadu žuri da ukinu Republiku Srpsku, jer se odnosi u svijetu brzo mijenjaju, a da bi to ostvarili treba im pomoć Srba koje bi oni doveli na vlast.

Govoreći o proglašenju elementarne nepogode suše u Semberiji, Lazarević je rekao da je nadležna komisija obišla teren i, ako se utvrdi da je šteta na usjevima veća od 50 odsto, ispuniće se uslovi za proglašenje nepogode i nadoknadu štete poljoprivrednicima.

“Ako se to desi, gradski budžet mora obezbijediti određeni iznos sredstava čime Grad stiče pravo da se obrati i Vladi Republike Srpske za pomoć. Vlada će sigurno na jednu marku koju izdvoji Bijeljina odobriti dvije iz budžeta Srpske”, rekao je Lazarević.

On je odbacio i kritike na račun da Agrarni fond, a ne Odjeljenje za stambeno komunalne poslove, gradi infrastrukturu u semberskim selima iz sredstava Fonda solidarnosti, pojašnjavajući da na ovaj način građani uopšte ne učestvuju u finansiranju projekata, dok bi u procedurama preko Odjeljenja morali sakupiti najmanje 30 odsto sredstava.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *