Kulturna saradnja Ugljevika i Loznice

Centar za kulturu “Filip Višnjić” iz Ugljevika i Centar za kulturu “Vuk Karadžić” iz Loznice potpisali su danas Memorandum o saradnji u oblasti kulture, koji podrazumijeva razmjenu kulturnih sadržaja i iskustava.

Ovaj memorandum omogućava konkurisanje kod domaćih i međunarodnih institucija i organizacija za projekte u oblasti kulture.

Memorandum u Gradskoj upravi Loznice potpisali su direktori ugljevičkog kulturnog centra Predrag Vujević i lozničkog Snežana Nešković Simić, u prisustvu načelnika Ugljevika Vasilija Perića i gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića.

Vujević je zahvalio za dosadašnju saradnju, ali i na budućim zajedničkim projektima koji ovaj memorandum omogućava.

“Zahvaljujući lokalnoj samoupravi Ugljevika, pokrećemo jedan bitan projekat kojim se odužujemo našem Filipu Višnjiću, kao što se Loznica odužila Vuku Karadžiću”, rekao je Vujević.

On je pojasnio da je riječ o projektu izgradnje replike rodne kuće Filipa Višnjića u Gornjoj Trnovi, kod Ugljevika.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je zadovoljstvo jer je napravljen još jedan korak ka uspostavljanju bliže saradnje u oblasti kulture.

“Niko od nas rijeku Drinu nije doživljavao kao nešto što nas dijeli nego ono što nas spaja, kao što je slučaj sa našim slavnim precima koji su u davnim vremenima nama pokazali putokaz kuda treba da idemo, kojim ciljevima treba da stremimo, a to su rad, stvaralaštvo, ljubav i pobjeda u budućnosti”, rekao je Petrović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *