Kulaga i Savić o poljoprivrednom zadrugarstvu u Loparama i Ugljeviku

Predsjednik Zadružnog saveza Republike Srpske Rajko Kulaga i načelnik opštine Lopare Rado Savić dogovorili su da zajednički rješavaju probleme koje imaju, te da saradnju podignu na viši nivo s ciljem razvoja poljoprivrede i zadrugarstva.

Kulaga se danas sastao sa Savićem i članovima dvije novoosnovane poljoprivredne zadruge iz Lopara i Ugljevika s ciljem promocije poljoprivrednog zadrugarstva na području ovih lokalnih zajednica.

Savić je rekao da su ovakvi sastanci i razmjene iskustava o zadrugarstvu i poljoprivredi veoma bitni i da je potrebno razvijati takav vid organizovanja poljoprivrednika, jer će biti konkurentniji ako su udruženi.

Nakon razgovora sa načelnikom, Kulaga je održao sastanak i razmijenio iskustva sa članovima Poljoprivredne zadruge “Zarac” Lopare i Poljoprivredne zadruge “Korijeni” iz Ugljevika.

Kulaga je članstvo ovih zadruga upoznao o načinu djelovanja poljoprivrednih zadruga, ostvarivanja prava na podsticajna sredstva i drugih aktivnosti za koje su se interesovali učesnici sastanka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *