KUD “Rudar” obilježio krsnu slavu /FOTO/

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Rudar” iz Ugljevika večeras je godišnjim koncertom svih anasambala obilježilo krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog i 44 godine rada.

Kum slave, načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je pravoslavnu Novu godinu sugrađanima i građanima Republike Srpske, uz želju za dobro zdravlje i napredak u svakoj porodici.

“Društvo `Rudar` nas uvijek raduje, čuva tradiciju i običaje kroz pjesmu i igru, te na najbolji način predstavlja opštinu Ugljevik i Republiku Srpsku širom svijeta”, rekao je Perić.

On je dodao da je KUD “Rudar” ponos Ugljevika i zbog organizacije međunarodnog festivala folklora i smotre dječijih folklornih društava.

Perić je članovima društva poželio uspješan rad i najavio nastavak podrške lokalne uprave njihovim aktivnostima.

Milan Lazić, predsjednik KUD-a “Rudar” koje okuplja 350 članova, rekao je novinarima da je na godišnjem koncertu nastupilo osam ansambala, od najmlađih do veterana.

On je dodao da su svojom igrom i pjesmom predstavili zavičaj širom svijeta, te najavio gostovanja u Lincu i Pragu tokom godine.

Prema riječima Lazića, ove godine će na festivalu folklora u Ugljeviku ugostiti i ansamble iz Brazila, Argentine i Perua.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *