Krizni štab Beograda zasjedao zbog korona žurki /VIDEO/

U RS je izvršeno  testiranje 346 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 27 osoba. Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banjaluke, po tri iz Bratunca, Laktaša i Srebrenice, dvije iz Mrkonjić Grada i po jedna iz Zvornika, Milića, Čelinca, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Antitijela na virus korona u Republici Srpskoj (RS) razvilo je oko 35 odsto ispitanog stanovništva, dok je oko 10 odsto uzorkovanih građana imalo teži oblik oboljenja. To su podaci prve faze nacionalne studije kovid-19 infekcije u populaciji RS, koja je počela u novembru prošle godine, a značajna je jer daje prvi uvid u prisustvo antitijela na virus korona građana. Pripadnici Policijske uprave Banjaluka obavili su tokom vikenda racije u tri ugostiteljska objekta u tom gradu i u jednom zatekli 66 lica.

Krizni štab Beograda zasjedao zbog korona žurki, nadležni najavljuju kazne za “bahate i bezobrazne”. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je, nakon sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije, da je tokom pretprazničnog vikenda u glavnom gradu uočeno popuštanje discipline, a inspektori su naišli na povećan broj onih koji nisu poštovali mjere.

U privremenoj kovid bolnici u Areni ”Štark” u Beogradu liječenju je 245 pacijenata, od kojih je 200 na kiseoničkoj terapiji, izjavio je danas medicinski koordinator te bolnice, potpukovnik Predrag Bogdanović i naglasio da se u posljednjih desetak dana primećuje blagi porast prijema, ali i teža klinička slika oboljelih koji se zbrinjavaju u Areni.

Rusija će Srbiji isporučiti vakcine “Sputnjik V” u količinama koje su dogovorene i uvijek će izaći u susret srpskim partnerima, poručio je danas potpredsjednik Vlade Rusije i kopredsjednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku sradnju između Srbije i Rusije Jurij Borisov.

Za stanovnike Budve i Tivta od danas važi nova mjera zabrane napuštanja teritorija tih opština, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Crne Gore. Odluka je donijeta na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije s korona virusom.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je prijavljen 21 smrtni slučaj i 68 novozaraženih osoba korona virusom, a broj aktivnih slučajeva je 2.002.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *