Krivokapić mandatar – Nova Vlada do 8. novembra /VIDEO/

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dao je mandat Zdravku Krivokapiću, a danas će predsjedniku Skupštine uputiti prijedlog da Krivokapić bude mandatar za sastav nove Vlade. Formiranje nove Vlade očekuje se do 8. novembra.

Danas ću predsjedniku Skupštine  Crne Gore uputiti prijedlog da Zdravko Krivokašić bude mandatar za sastav nove Vlade, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon konsultacija o mandataru koje je obavio sa nosiocima lista koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, Zdravkom Krivokapićem, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem, Mi na ovim izborima nismo odlučivali o državi, zato ne smijemo dozvoliti da bilo ko ugrozi državu – naveo je Đukanović.

Milo Đukanović

Dodao je i da će nova vlada nastaviti sa investicijama, te borbom protiv korone, a na pitanje hoce li potpisati i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, Đukanović je odgovorio.

Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore, očekuje i formalno dostavljanje prijedloga da Zdravko Krivokapić bude mandatar.

Aleksa Bečić

Današnji dan je pobjeda demokratije, rekao je nakon konsultacija lider koalicije za “Budućnost Crne Gore” i budući mandatar Zdravko Krivokapić.

Ističe da su od strane Đukanovića dobili konkretan i veoma jasan odgovor, koji je kaže on u skladu sa ustavnim ovlaštenjima mogao da pravi i drugu kombinatoriku. Nova Vlada Crne Gore trebalo bi kaže da bude formirana do 8. novembra.

Zdravko Krivokapić

Najavio je i razgovore sa predstavnicima stranaka nacionalnih manjina.

Predsjednik Crne Gore je prihvatio realnost, kaže Dritan Abazović. Ovo je veliki dan za Crnu Goru i treba da se radujemo – naveo je Abazović.

Dritan Abazović

Najduže za mjesec dana očekujemo da čujemo sastav nove Vlade i ekspoze, zaključio je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.