Krčmar i Savić potpisali protokol o saradnji

U opštini Lopare danas je predstavljen Garanti fond Republike Srpske, a direktor Garantnog fonda Radivoje Krčmar i načelnik opštine Lopare Rado Savić potpisali su i protokol kojim se definišu područja međusobne saradnje.

Krčmar je rekao da je danas prilikom predstavljanja Garantog fonda Srpske pojašnjeno kako mogu podržati firme – od privrednih društava do poljoprivrednih gazdinstava, prerađivačke industrije i drugih.

“Fond bankama daje garancije i za nove firme koje počinju sa radom, te za one koje proširuju biznis kako bi lakše radile, obezbijdile finansijska sredstva. Sarađujemo i sa Investiciono-razvojnom bankom Srpske”, rekao je Krčmar novinarima u Loparama, napomenuvši da Fond nastoji da na ovaj način podrži firme u proizvodnji i izvozu.

On je ocijenio da je opština Lopare sasvim odgovarajuća za ova ulaganja kao i za sanaciju posljedica kovida, te da se za pomoć može aplicirati preko sajta Fonda.

Krčmar je napomenuo da fond podržava sve firme koje hoće uspješno da posluju.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da će ovaj protokol o saradnji sa Garantnim fondom koristiti svima koji žele da ulože u ovu opšinu, ili i da oni koji su već uložili i imaju planove za dalje, mogu da se oslone na Garantni fond Srpske.

On je napomenuo da opština Lopare već ima firme koje Garantni fond podržava, te da se nada da će ih biti više.

“Sve ćemo u narednom periodu dogovarati, održati prezentacije za zainteresovane, a za sve one koji žele da ulažu u ovu opštinu”, rekao je Savić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *