Koronavirus u BiH: 231 slučaj zaraze i 11 smrtnih slučajeva /VIDEO/

U posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 625 laboratorijska uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 57 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 24 muške i 33 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 33 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banjaluke, osam iz Teslića, sedam iz Doboja, po tri iz Pala, Mrkonjić Grada i Kotor Varoša, po dvije iz Istočne Ilidže, Laktaša, Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Bijeljine i po jedna iz Zvornika, Gradiške, Prijedora, Čelnica, Šipova, Dervente, Sokoca, Kozarske Dubice, Kneževa i Srpca.

Prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik primljen je na Kliniku intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zbog obostrane upale pluća, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 765 uzoraka, od kojih je 174 pozitivno na SARS-CoV-2.Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama osim Bosansko-podrinjskom.Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 11 smrtnih ishoda. Preminulo je 7 muškaraca iz Cazina, Gradačca, Jajca, Kaknja, Lukavca, Sanskog Mosta i Visokog, kao i 4 žene iz Cazina, Srebrenika, Zenice i Žepča.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku prosvjetnim radnicima, đacima i njihovim roditeljima povodom početka nove školske 2020/2021. godine. Čestitku e uputio i predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović  izrazivši nadu da će se specifični uslovi, izazvani pandemijom virusa korona u kojima počinje školska godina, uskoro okončati, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *