Kontrolne vakcine sa Torlaka poslate u Mosku na analizu /VIDEO/

Vakcine “sputnjik” sa Torlaka na kontroli u Moskvi, ako sve bude kako treba, krajem maja će otpočeti proizvodnja u Srbiji. O proizvodnji vakcina danas razgovarali predsjednik i premijerka Srbije sa predstavnicima zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa. Krizni štab Srbije potvrdio povratak đaka u škole od ponedeljka.

U prethodna dva dana specijalisti sa Torlaka, sa ruskim stručnjacima, napunili su 3.000 bočica komponente jedan i 3.000 bočica komponente dva. Od tog broja, po 1.100 bočica je poslato u Moskvu, na Institut Gamaleja, gdje će biti 21 dan, gdje će specijalisti donijeti odluku da li je Torlak spreman da otpočne proizvodnju ruske vakcine.

Epidemijska situacija je bolja nego prije deset dana, a na današnjoj sjednici Kriznog štaba  Srbije odlučeno je da se đaci od ponedjeljka vraćaju u školske klupe, i to stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci. Nema nikakvih promjena drugih mjera, ostaje kao i do sada, poručio je Kon.

Kao podrška turizmu izjednačena cijena pi-si-ar testa za građane Srbije i strance, sa 18.000 na 9.000. Donijeta odluka za Begoradski maraton u junu, da za takmičenje mogu krenuti pripreme.

Grad Beograd organizovao je danas vakcinaciju gluvih i nagluvih osoba. Danas se vakcinišu 24 osobe koje na raspolaganju imaju sputnjik V, Sinofarmovu kao i Fajzerovu vakcinu.

U Crnoj Gori bilježe pad broja novooboljelih.pad broja oboljelih, prema evidenciji nadležnih, u kovid bolnicama je smanjen broj hospitalizovanih. Iako se bilježi pad broj oboljelih, Institut za javno zdravlje  je u aprilu registrovao 116 umrlih od korone. Vakcine protiv koronavirusa koje je Crna Gora nabavila od Kine, biće isporučene najkasnije do kraja aprila, saopšteno je iz Kineske ambasade.

Pad broja zaraženih i u Sloveniji, a maturanti su priritetna grupa za vakcinaciju.Slovenačka Vlada je u prioritetnu grupu za vakcinaciju uvrstila i maturante srednjih škola uz obrazloženje da bi se tako smirenije mogli pripremati za završne ispite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *