Kon: Izlazimo iz najtežeg dijela epidemije /VIDEO/

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je u emisji “Oko” na RTS-u, da smo globalno gledano na početku pandemije, i da je sasvim izvjesno da će se virus vratiti tokom jeseni ili zime.

– Moram da kažem dve stvari koje će delovati kontradiktorno. Mi smo na početku pandemije, zato što se to posmatra globalno, završava na severnoj hemisveri i prelazi na južnoj, ali će se vratiti. Što se tiče naše situacije, mi izlazimo iz sedme nedelje, onog najtežeg dela. Imamo još tri nedelje da pratimo situaciji, i posle dve nedelje će biti sporadično prisutan, nakon toga bi bilo neobično da ga otkrivamo, ali je moguće. Ono što je sasvim sigurno na osnovu podataka koje sada imamo je da će se virus vratiti na jesen ili zimu – rekao je epidemiolog dr Predrag Kon.

Na pitanje kako ocjenjuje dosadašnji rad i borbu protiv korone, epidemiolog Kon je rekao da više voli da drugi ocjenjuju umjesto njega.

– Najbolje je da drugi ocenjuju naš rad i to će biti tako vremenom, i verujem da će biti veoma zadovoljni. Mi do danas nažalost imamo 139 umrlih, ali u odnosu na druge imamo bolji rezultat, tu mislim na umiranje od određene bolesti. Suština je u tome da smo odabrali da čuvamo živote, i mislim da smo u tome uspeli – rekao je dr Kon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *