Bijeljina i Sarajevo zajedno do sredstava za projekte /VIDEO/

Gradovi Bijeljina i Sarajevo pokušaće zajedničkom saradnjom da obezbijede međunarodne donacije za realizaciju budućih projekata u ove dvije lokalne zajednice, a jedan od planova bijeljinske Gradske uprave je rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije u Mjesnoj zajednici Janja, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je nakon sastanka sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH Edinom Ramićem naveo da su, osim razmjene iskustava u vezi sa borbom protiv širenja virusa korona, razgovarali o mogućnosti korištenja sredstava iz fondova Evropske unije.

– I ranije smo razgovarali sa gradonačelnicima Sarajeva i načelnicima sarajevskih opština i drago mi je da je ta praksa nastavljena, jer pri svakom susretu uspijevamo da razmijenimo dobra iskustva. Naredni sastanak trebalo bi da bude održan u Sarajevu, a mi ćemo posredstvom gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije razmotriti u kojim oblastima bismo mogli da sarađujemo – istakao je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine zahvalio je delegaciji iz Sarajeva što će danas posjetiti i Mjesnu zajednicu Janja, u kojoj je bijeljinska Gradska uprava prethodnih godina realizovala desetine projekata.

– Najveći projekat, koji će biti završen ove ili naredne godine, je regulacija korita rijeke Janje i zaštita od poplava. Inače, svaki projekat koji je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u MZ Janja, podržala je i Gradska uprava Bijeljina. Između ostalog, pomagali smo u renoviranju kuća i donacijama poljoprivredne infrastrukture, i tako ćemo i nastaviti. Planiramo da, nakon regulacije korita rijeke Janje, koju je sufinansirala Ambasada Turske u BiH uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kod međunarodnih institucija kandidujemo rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u Janji – naglasio je Mićić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istakao je da će danas mještanima Janje pokloniti top koji ima ulogu da najavi završetak posta i početak iftara, što je Grad Sarajevo već učinio u dvadesetak lokalnih zajednica u BiH.

– Takav top postoji i u Sarajevu i mislim da je to atrakcija za sve građane i turiste. Bijeljina je, nažalost, dva puta bila pogođena poplavama, i gradonačelnik Mićić nam je prenio važna isustva kada je riječ o ponašanju tokom vanredne situacije. Potrudiću se da saradnja Sarajeva i Bijeljine bude jasnija i  intenzivnija u budućnosti – dodao je Skaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *