Kon: Aktivnost korona virusa u padu /VIDEO/

Epidemijska situacija u Srbiji je malo povoljnija, a istovremeno se nastavlja vakcinacija bez zakazivanja. Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je opadanje broja novozaraženih svakako dobra vijest, ali da treba imati u vidu sa su bili praznici i da se ljudi nisu testirali, tako da je najbolje sačekati da prođu praznici i sagledati pravu situaciju.

Epidemiolog Predrag Kon je gostujući na TV Prva rekao je da je opadanje brojeva dobra vijest, ali da očekuju da će se taj pad malo usporiti. On je rekao da ne misli da će praznici uticati na dalji tok epidemije. Kon je rekao da je zadovoljan vakcinacijom u Srbiji, a posebno u Beogradu, jer je u glavno gradu vakcinisano preko 43 posto punoljetnog stanovništva. Kon se osvrnuo i na vakcinaciju trudnica, i rekao je da je još rano pričati o tome, jer takvih slučajeva praktično da nema.

U Hrvatskoj se nastavlja  masovna vakcinacija. Od danas se u Zagrebu uvode još tri lokacije, a cilj je 10.000 vakcinisanih dnevno.

Slovenija ublažava mjere. Od danas je dozvoljen rad nekih obrazovnih i konsultantskih ustanova, ugostiteljskih i turističkih objekata, ali samo u tzv. žutim regionima. Noćni klubovi, barovi i diskoteke i dalje su zatvoreni, ali u žutim regionima je dozvoljen odlazak u prodavnice i u poslovne zgrade uz poštovanje propisane fizičke distance, jedna osoba na 20 kvadratnih metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *