Komunalac: Naplata potraživanja oko 80 odsto /VIDEO/

Naplata potraživanja na ime pruženih usluga za odvoz komunalnog otpada je oko 80 odsto, kažu u bijeljinskom preduzeću Komunalac. Raste i broj korisnika u seoskim sredinama, a intenzivno se radi i na podizanju svijesti građana o značaju reciklaže. Realizovali su u ovom preduzeću i plan ozelenjavanja javnih površina, a njihova zimska služba uvjeravaju spremno dočekuje snježne padavine.

Bijeljinsko preduzeće Komunalac usluge odvoza komunalnog otpada vrši za 32.153 korisnika fizičkih i 2.137 korisnika pravnih lica, statistika s kraja oktobra pokazuje da se realizovana naplata potraživanja za izvršene usluge kreće oko 80 odsto.

Odvoz komunalnog otpada vrši se za više od 14.000 domaćinstava u seoskim područjima Semberije, gdje iz godine u godinu raste broj registrovanih korisnika.

Sav prikupljeni komunalni otpad odvozi se i deponuje na regionalnu deponiju u Bijeljini. Cijena deponovanja otpada je 50 KM po toni. Peduzeće “Komunalac” je pokrenulo i kampanju čiji je primarni cilj zaštita životne sredine i podizanje svijesti građana o značaju reciklaže.Tako su bijeljinskim preduzećima ali i Zajednicama etažnih vlasnika koje su iskazale interes  podijeljeni kontejneri i kante za prikupljanje papira i drugog otpada za reciklažu.

Nabavljena je i presa za baliranje papira, kartona, najlona i plastike, kao i papirne i pet ambalaže.

Za sada od ovih aktivnosti dodatne zarade bijeljinsko komunalno preduzeće nema, ipak očekuju da će ovakav način odlaganja otpada ubuduće više zaživjeti u našem gradu, što je ističu prioritet kako bi se očuvala životna sredina.

Realizovan je i plan ovogodišnjeg ozelenjavanje javnih površina u gradu.

Hladniji dani nagovještavaju da su i snježne padavine na pragu, kada obično na ocjenu dolazi i rad zimskih službi na terenu. Čišćenje snijega sa trotoara i javnih površina u gradu u nadležnosti je Komunalca, a kako kažu u ovom preduzeću snježne padavine dočekuju spremni.

Ono što je sigurno, ako bude obilnih snježnih padavina trotoari, pješački prelazi i druge javne površine biće blagovremeno čišćeni tokom zimske sezone, poručuju iz ovog preduzeća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *