“Komedija ometena u razvoju” – Premijera 6. februara /VIDEO/

Sve je spremno za premijeru zakazanu za 6. februar ove godine tvrde u profesionalnom gradskom pozorištu u Bijeljini. U toku su probe sa kostimima koje je radila Biljana Grgur. “Komedija ometena u razvoju” po riječima pisca polako dobija oblik koji se, tvrde u pozorištu, može igrati bilo gdje u regionu.

Priča u sebi sadrži predstavu u predstavi.

Rableova komedija je izazovna jer se radi o jednom od najboljih autora iz vremena srednjeg vijeka. Ansambl od sedam profesionalnih, mladih ljudi koji su glumačke akademije završili u Bijeljini i tri amatera svjesni su odgovornosti koja je pred njima, ali su uvjereni i da će ispuniti očekivanja publike.

Kostimi su prilagođeni vremenu. Autor Biljana Grgur, koja je radila na nizu filmskih i pozorišnih projekata.

Režiser Dušan Tuzlančić nije želio da priča o predstavi, jer želi da, kako kaže, zadrži bit za samu premijeru. Ipak, u razgovoru je saopštio da ona oslikava i određene lične stavove i stavove ansambla o lažnom društvenom moralu. Cilj je da se iz svakog glumca izvuče ono što je njegovo najbolje izdanje.

Ogromnu pomoć u prevazilaženju svih prepreka u nastanku pozorišta u Bijeljini svojim iskustvom daje umjetnički direktor Milivoje Mlađenović.

I pored svih porođajnih muka prvog pravog pozorišta, glumci smatraju da mogu da se izbore sa teretom koji sa sobom nosi prva premijera.

Na kraju, Mlađenović je za našu televiziju izrazio uvjerenje da će ono što publika bude vidjela na sceni biti i određeno podsjećanje na sve ono što smo i sami preživjeli u Semberiji u vrmenu koje je iza nas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *