Bijeljina jedan od tri grada u kojima djeluje mobilni Tim za pomoć migrantima /VIDEO/

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina prošle godine pronađena su i evidentirana ukupno 922 migranta, pokazuju podaci Policijske uprave Bijeljina.

Međunarodna federacija Crvenog krsta je formirala tri mobilna tima na području BiH. Njihov zadatak je pomoć migrantima koji se trenutno nalaze na području Bosne i Hercegovine. Mobilni timovi djeluju u Bijeljini, Mostaru i Bihaću.

Bijeljina je jedan od tri grada u Bosni i Hercegovini u kojima  djeluje mobilni Tim za pomoć migrantima koji prolaze kroz ovaj dio zemlje. Mobilni Tim formiran je uz pomoć donatora iz EU , a sastoji se od četiri člana.

Prema riječima sekretara gradske Organizacije Crvenog krsta u Bijeljini Perice Gligića članovi mobilnog tima migrantima dodjeljuju pakete hrane i higijenske proizvode , a pored toga pružaju im i prvu medicinsku pomoć.

Mobilni tim stalno obilazi teren u potrazi za licima kojima je potrebna pomoć, a posebnu pažnju obraćaju na mjesta sa najvišom frekvencijom migranata.Iako je u početku mobilni tim brojao tri člana zbog potreba na terenu povećan je na četiri.

Prema njegovim riječima najveći broj migranata je evidentiran u blizini Kancelarije za strance gdje oni dolaze da se prijavljuju, a često se kaže   interveniše i u Zvorniku.

Prema podacima Policijske uprave Bijeljina tokom prošle godine pronađena su i evidentirana 922 migranta što je za oko 45 % manje nego u 2018.godini kada ih je evidentirano 1.667.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.