Kokoškov: Hvala na povjerenju, daćemo sve od sebe /VIDEO/

Igora Kokoškova očekuju prvi izazovi na mjestu selektora Srbije, a “orlovi” su se okupili pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Gruzije. Ognjen Dobrić na okupljanje došao sa zavojem na ruci, zbog povrede propušta prvi kvalifikacioni prozor, a utakmicu sa Finskom propustiće i kapiten Miloš Teodosić.

Košarkaška reprezentacija Srbije započela je okupljanje pred prvi kvalifikacioni prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

“Hvala na ukazanoj časti i poverenju što mi je data mogućnost da vodim tim Srbije. To je san svakog trenera i poseban momenat u mom trenerskom životu”, rekao je Kokoškov u prvom obraćanju srpskim medijima, tri dana uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

On je posebno zahvalio legendarnom treneru Dušanu Ivkoviću, koji je lično došao da ga dočeka u beogradskom hotelu Kraun plaza.

“Ivković je intenzivno učestvovao u našim razgovorima i značajno uticao da do dogovora dođe. Naravno, hvala i mom timu Sakramentu i Vladi Divcu što su mi dozvolili da budem ovde. Drago mi je da sam ovde, nisam više tako mlad, imam staža i iskustva, ali bez obzira na sve prethodno, ovo je značajan trenutak”, rekao je Kokoškov, koji je sa Savezom postigao dogovor da bude selektor u naredne četiri godine.

Kokoškov nije htio da daje nikakva velika obećanja, ali je istakao da će ekipa dati sve od sebe.

“Neću da dajem nikakva obećanja, ali pripremaćemo se maksimalno, da budemo bolji od ostalih i sada u ‘prozorima’ i kasnije u kvalifikacijama za OI i nadam se i na Olimpijskim igrama. Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe, bacićemo sve na teren i neće biti kalkulacija. Očekuju nas treninzi, najvažnije je da se mi upoznamo i saznamo ko smo”, poručio je Kokoškov.

Srbija prvo gostuje u Finskoj 20. februara, a tri dana kasnije u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” dočekuje Gruziju.

“Meloun sam predložio da se priključi timu”

“Ono što mogu da kažem s naše strane, uradili smo sve da budemo profesionalni i transparentni. Kada se pojavila ta ideja, mi smo bili tu da mu poželimo dobrodošlicu. Po mom imenovanju usledio je poziv, odnosno njegov predlog da se priključi timu, što je bila lepa čestitka, priznanje. Sve s naše strane je urađeno profesionalno”, rekao je Kokoškov na konferenciji za medije.

Selektor je potvrdio da i dalje postoji želja za saradnjom.

“Posle inicijalnih razgovora tražio je dozvolu kluba. Da ne ispadnemo neodgovorni, postoji i dalje želja da sarađujemo. On je eminentan NBA trener. Ako je voljan da bude tu, to je u redu. Tim neće biti baziran ni na Igoru, ni na Majku Melounu, već na igračima, što je najvažnije, da oni budu tu”, poručio je Kokoškov.

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *