Knjiga “Tuzla – zločin bez kazne i egzodus srpskog naroda” presuda za zločince /VIDEO/

Knjiga “Tuzla-zločin bez kazne i egzodus srpskog naroda” predstavljena je u bijeljinskom Centru za kulturu gdje se okupio veliki broj posjetilaca kako bi se upoznali sa ovim izuzetno dragocjenim i bogato dokumentovanim djelom o srpskom stradanju.

Među brojnim posjetiocima na sinoćnjoj promociji bio je i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, koji je istakao da je ova knjiga svojevrsna presuda za zločince i trajni dokument za istinu i pravdu i koji dokazuje da istoriju ne pišu presude već da se ona piše u knjigama.

On je naglasio da sam naziv knjige šalje dvije poruke, da su se u Tuzli dešavali strašni zločini nad srpskim narodom, počev od Tuzlanske kolone, te da je taj zločin ostao nekažnjen.

Kojić je naveo da u tome vidi značaj i potrebu da nastane ova knjiga kako zločini koji su se dešavali nad srpskim narodom ne bi otišli u zaborav i da se vidi da pravosudne institucije koje svoj posao nisu radile u skladu sa pravnim standardima i normama, počev od Haškog tribunala, a kasnije pravosuđa BiH nisu te koje pišu istoriju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *