Klijenti Sberbanke dnevno mogu podići do 1.000 KM, za veći iznos podnose zahtjev

Klijenti Sberbanke mogu da u toku radnog dana podignu do 1.000 maraka u poslovnicama ove banke, dok za veći iznos treba da podnesu zahtjev, objavljeno je na sajtu Sberbanke Banjaluka.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske je jutros  donijela odluku da banka u sljedećih 48 obustavi obavljanje usluga platnog prometa, bez obzira na kanale primanja platnih naloga.

– Zahtjevi za isplatu gotovine sa transakcionih računa i računa po viđenju u iznosima do 1.000 KM se mogu realizovati u poslovnicama banke u toku radnog vremena – naveli su u Sberbanci.

Zahtjevi za isplatu gotovine sa transakcionih i računa po viđenju u iznosima većim od 1.000 KM će se primati u poslovnicama banke u toku radnog vremena a biće realizovani u periodu od 48 do 72 časa.

– O tome će klijenti biti obavješteni putem telefona. Klijenti koji ne dobiju poziv u roku od 48 časova od trenutka predaje zahtjeva se mogu lično informisati o vremenu realizacije svog zahtjeva u poslovnicama Banke u toku radnog vremena poslovnica – navedeno je u obavještenju.

Klijenti zahtjeve za isplatu gotovine po oročenim depozitima mogu predati uz prilaganje ugovora o oročenom depozitu.

– Naše platne kartice, POS terminali i bankomati će raditi u standardnom režimu bez ograničenja i u skladu sa važećim limitima – naveli su u Sberbanci.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđan Šuput jutros je rekao da će Sberbanka narednih 48 časova raditi u izmijenjenom režimu, a u četvrtak će biti otvorena u punom kapacitetu.

(Glas Srpsek)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *