Kisić Tepavčević: Ključ je individualna disciplina, dobro razmotriti put u inostranstvo /VIDEO/

Krizni štab za borbu protiv virusa korona u Srbiji donio je odluku da bi svi građani Srbije koji borave van zemlje trebalo da se vrate u zemlju do petka u 18 časova. Nad svim građanima koji se vraćaju u Srbiju biće sproveden nadzor, a ova odluka Kriznog štaba uslijedila je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemljama okruženja.

Od petka u 18 časova biće sprovođen nadzor nad svim građanima koji se vraćaju u Srbiju, odlučeno je na sjednici Kriznog štaba. Doktorka ističe da sve zemlje u okruženju imaju žarišta sa intenzivnom transmisijom virusa.

Nadzor ne podrazumijeva ograničenje slobode kretanja, već samo obavezu redovnog javljanja lekaru.

Navodi da je mjera nadzora obavezujuća i da se odnosi na sve građane, bez obzira na uzrast, kako bi se spriječila importacija i transmisija virusa.

Nova mjera je  uslijedile kada je  počeo polako da raste broj novozaraženih virusom u Srbiji.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa evidentirano 65 novozaraženih virusom korona i tri smrtna slučaja. U Hrvatskoj je virusom korona zaraženo 265 učenika i 26 prosvjetnih radnika, podaci su Ministarstva nauke i obrazovanja.

A u Crnoj Gori Zbog objavljivanja spiska osoba kojima je bila određena samoizolacija i dijela spiska zaraženih virusom korona najavljena je tužba protiv crnogorske vlade i države. Tužbu je najavilo oko 250 oštećenih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *