Kirije zakupcima u ATC-u biće umanjene /VIDEO/

Pandemija virusa korona negativno se odrazila na poslovanje bijeljinskog preduzeća “Grad”, koje gazduje Agrotržnim centrom i višenamjenskim halama. Kako bi se zadržali zakupci i održalo poslovanje preduzeća, odlučeno je da u naredna četiri mjeseca kirije zakupcima budu upola manje.

Zakupci koji posluju na takozvanom buvljaku Agrotržnog centra u Bijeljini dobili su danas dobre vijesti, u naredna četiri mjeseca kirija zakupa biće im manja za 50 odsto.

Pandemija virusa korona u najvećoj je mjeri ugrozila privredu, turizam i sektor ugostiteljstva. U nezavidnom položaju našli su se i zakupci tezgi u višenamjenskoj hali Agrotržnog centra “Knez Ivo od Semberije”.

Posla je sve manje jer je i potražnja loša, pričaju zakupci, pa bi bez pomoći rukovodstva preduzeća “Grad” i Gradske uprave bilo teško održati poslovanje.

Zora Simeunović zakup tezge plaća 362 marke, pa joj je kaže od velikog značaja što će za zakup u narednom periodu izdvajati manje novca.

Biće teško i u januaru održati poslovanje, pa u upravi Agrotržnog centra očekuju da u ovom smislu pomoć nadležnih neće izostati.

U hali buvljaka zakupljena su 172 štanda i mnogim je porodicama ovo egzistencijalni posao, pa se mora iznaći način da se ovim ljudima pomogne i iduće godine rečeno je danas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *