Karan: 150 policijskih službenika obučeno za školskog policajca

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je 150 policijskih službenika iz cijele Srpske obučeno za školskog policajca.

“Danas tu obuku unapređujemo”, rekao je Karan u Zalužanima kod Banjaluke policijskim službenicima koji su polaznici specijalističke obuke “Školski policajac”.

Karan je naveo da je u maju usvojen plan mjera i aktivnosti za prevenciju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije koji podrazumijeva više aktivnosti, među kojima je ova danas u okviru projekta “Školski policajac”.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da se potreba za uvođenjem školskog policajca javila neposredno nakon tragedije u Beogradu, a s ciljem da se jača bezbjednost u školskom prostoru.

Stojičićeva je rekla da se očekuje da školska godina počne i protekne bez većih problema.

Nakon obraćanja Karana i Stojičićeve polaznicima obuke u Centru za obuku, predviđene su izjave za novinare.

Po okončanju specijalističke obuke, koju sprovodi Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova za policijsko obrazovanje, školski policajac biće stalno prisutan u većim školskim centrima, dok će u ostalim školama biti povremeno prisutan, te ih obilaziti shodno procjenama nadležnih policijskih stanica.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *