Kanal “Dašnica” poribljen sa 300 kilograma šaranske ribe /VIDEO/

Kanal “Dašnica”, obogaćen je danas šaranskom ribom težine od 300 do 500 grama. Članovi Sportskog-ribolovnog društva Riba u prvom ovogodišnjem poribljavanju semberskih voda, spustili su u “Dašnicu” 300 kilograma ribe.

Tokom prošle godine udruženje “Riba” izvršilo je poribljavanje semberskih voda u tri navrata, danas su poribljavanjem kanala Dašnica sa 300 kilograma šaranske ribe proveli prvu ovogodišnju akciju. Ovim će biti osigurani i bolji uslovi za sportske ribolovce sa ovog područja koji vrele ljetne dane uglavnom provode na vodi.

Akcija poribljavanja kanala Dašnica, provedena je uz nadzor inspekcijskih organa.

Miodrag Đukić ističe da su ulaganja u ovakve akcije značajna, te da poskupljenja nisu zaobišle ni sektor ribolova, ipak kod njih su cijene ribarskih dozvola ostale iste.

U Udruženju Riba izražavaju očekivanje da će do kraja ove godine izvršiti i poribljavanje rijeke Save ili Švapske ade ukoliko za te namjene obezbijede potrebna sredstva. Ovom poslu se pristupa odgovorno u posljednjih sedam godina što je ovo udruženje i svrstalo među vodeće u Srpskoj po količini ribe i vrijednosti uloženih sredstava za ove aktivnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.