Kampanja “Za potpunu podršku porodici” nastavljena u Bijeljini

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas u Bijeljini porodicu Miodraga Jovića, oca šestoro djece i uručila im pomoć u vidu bijele tehnike, a dogovorena je i podrška resornog ministarstva za opremanje sobe za djecu.

“Sa porodicom Jović sam razgovarala o uslovima u kojima žive i načinu da se prevaziđu problemi s kojima se susreću. Smatram da je u ovom vremenu, kada svakodnevno strepimo od širenja virusa korona i posljedica koje ostavlja za sobom, potrebno ove ljude ohrabriti, razgovarati s njima, biti podrška, ne samo u materijalnom smislu. Mi nismo došli praznih ruku, izašli smo u susret domaćinima i donijeli ono što je bilo potrebno, ali to bih u ovom trenutku stavila u drugi plan”, izjavila je Davidovićeva.

Miodrag Jović zahvalan je na iskazanom razumijevanju i podršci njegovoj porodici kojoj će pokloni koje su danas dobili mnogo olakšati svakodnevne obaveze u domaćinstvu.

Najvažnije je, kaže on, da su djeca zdrava, pa će se, uz podršku institucija i dobrih ljudi, sve prepreke savladati.

I porodica Borislava Stevanovića obradovala se poklonima, jer je materijalna situacija, kako kažu, prilično teška i svaka pomoć je dobrodošla.

“Djeca su dobri đaci, a spremni su i da pomognu u svakodnevnim obavezama i to me čini ponosnim jer vjerujem da će postati vrijedni, odgovorni i dobri ljudi”, istakao je Stevanović.

Ministar Davidović nije krila zadovoljstvo što u porodici Stevanović, uprkos svim izazovima, vlada vedar duh i zajedništvo koje je jače od svih teškoća.

“Majka ove divne djece je u školi dobila diplomu kao najmama i na tome joj moram čestitati, jer je to zaista vrijedno i rekla bih izuzetno zasluženo priznanje. S obzirom na to da su djeca dobri i vrijedni đaci, dogovorili smo se da im ispunimo želju i obezbijedimo android telefone, kako bi lakše pratili nastavu”, istakla je Davidovićeva.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u okviru kampanje “Za potpunu podršku porodici” kontinuirano pruža pomoć i podršku višečlanim porodicama u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.