Kakvo je stanje sportskih objekata u gradu ? /VIDEO/

Pored nedovoljnih finansijskih sredstava, očigledan je i nedostatak uslovnih sportskih objekata na području grada Bijeljina navedeno je u Informaciji koja je usvojena na posljednjoj redovnoj sjednici Skupštine Grada. U cilju riješevanja ovog problema Gradska uprava je obezbjedila kreditna sredstva u iznosu od milion KM za izgradnju nove sportske dvorane. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije kojom je predviđeno da objekat bude izgrađen u sklopu kompleksa Gradskog stadiona.

Kroz informaciju koja se našla na posljednjem redovnom skupštinskom zasjedanju javnost je bila u prilici da se upozna sa aktuelnim stanjem sportskih objekata, sporta i fizičke kulture, te školskog sporta na području grada Bijeljina. Informaciju je pirpremilo Odjeljenje za društvene djelatnosti i Odsjek za sport i kulturu.

Jedan od najznačajnijih sportskih objekata u Bijeljini je kompleks Gradskog stadiona kojim upravlja Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ Bijeljina. Kako je navedeno u informaciji koju je razmatrala Skupština Grada neophodno je u što skorije vrijeme krenuti u revitalizaciju pomoćnog terena, te da je u veoma lošem stanju i drugi pomoćni teren koji uglavnom koriste mlađe selekcije. U informaciji se navodi da je trava na glavnom terenu u  lošem stanju te da da je semafor na glavnom terenu često u neispravnom stanju.

U izvještaju se navodi i da je u toku  izvođenje radova na izgradnji ograde oko pomoćnog terena sa vještačkom travom, čijom izgradnjom će se obezbijediti uslovi za odigravanje prvenstvenih i premijerligaških utakmica. U narednom periodu potrebno je planirati izgradnju reflektora i na pomoćnom terenu sa vještačkom travom.

Jedan od većih sportskih objekata u Bijeljini je Sportska dvorana u Račanskoj ulici , koja je i jedini zatvoreni sportski objekat koji zadovoljava uslove za odigravanje rukometnih utakmica. Ipak ovu dvoranu pored rukometnih klubova koriste i košarkaški klubovi te rekreativci, a dvoranu u Račanskoj koriste i tri srednje škole za potrebe održavanja časova fizičke kulture.

Trenutni dvoranski kapaciteti nisu dovoljni za treninge i takmičenja klubova zbog toga što se sve sportske sale prevashodno koriste za redovnu nastavu fizičkog vaspitanja, a jedini slobodni termini za treninge i utakmice su   poslije 20,00 časova i vikendom. U cilju rješavanja ovog problema Gradska uprava je obezbijedila kreditna sredstva u iznosu od milion KM za izgradnju nove sportske dvorane, navodi se u izvještaju.

Rečeno je tokom diskusije o ovom izvještaju da se školski sport realizuje kroz nastavu fizičke kulture i sekcija koje organizuju škole samostalno. Nastava fizičkog vaspitanja izvodi se u školskim salama i na otvorenim školskim terenima u sklopu škole.

Grad Bijeljina kao privredni, trgovački i studentski centar sjevero-istočnog dijela BiH zaslužuje veći broj kvalitetnijih sportskih objekata koji ispunjavaju uslove za održavanje međunarodnih takmičenja, rečeno je pored ostalog na posljednjoj skupštinskoj sjednici.

Veliki broj fudbalskih terena (oko 60) nalazi se u seoskim sredinama i na njima se odigravaju utakmice u organizaciji fudbalskog saveza. Izdvajaju se stadioni u Etno selu „Stanišići“, Janji, Velikoj Obarskoj, Brodcu. U Popovima je planirana rekonstrukcija kompletnog fudbalskog terena sa ugrađivanjem podzemnih prskalica za navodnjavanje. Ova investicija iziskuje značajna finansijska sredstva, navodi se u informaciji koja je jednoglasno usvojena na 15. redovnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *