Kakve su kazne za upravljanje vozilom bez dozvole ? /VIDEO/

Upravljajući vozilom bez vozačke dozvole za sedam mjeseci ove godine 38 lica prouzrokovalo je saobraćajne nezgode na saobraćajnicama koje su u operativnoj nadležnosti PU Bijeljina. S druge strane, vozači sa samo dvije godine vozačkog iskustva za ovo vrijeme prouzrokovali su 64 nezgode. Kakve su kazne za upravljanje vozilom bez dozvole, a kakve obaveze mladih vozača?

Sudeći prema redovnim mjesečnim policijskim biltenima, mogli bi da zabrinu podaci koji stižu iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Za sedam mjeseci ove godine saobraćajne nezgode na putevima koji su u nadležnosti PU Bijeljina prouzrokovalo je 38 lica koja su upravljala vozilima bez položenog vozačkog ispita.

Evidentno je i da dobijanje vozačke dozvole mnoge novopečene učesnike u saobraćaju opasno uljuljka i da im pretjerano samopouzdanje. Stoga Knežević napominje da vozač početnik koji po prvi put stiče pravo da upravlja određenom kategorijom vozila, ne smije dvije godine od dana izdavanja vozačke dozvole, da upravlja vozilom na putu brzinom koja je veća od 70 kilometara na čas.

Izdvaja se i jedna od posebnih obaveza koja se odnosi na mlade vozače. U naredne tri godine od sticanja prava na upravljanje motornim vozilom oni ne smiju imati alkohola u organizmu.

Knežević iznosi podatak da su za prvih sedam mjeseci ove godine vozači do dvije godine vozačkog iskustva prouzrokovali 64 saobraćajne nezgode ili 11 odsto nezgoda od ukupnog broja evidentiranih u tom periodu na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *