Kako će izgledati upis učenika u srednje škole ? /VIDEO/

Na sajtu ministarstva prosvjete RS učenici mogu da pogledaju vodič za upis u srednje škole i željena zanimanja. Bijeljinska Gimnazija uvodi novi smjer.

Republički štab za vanredne situacije donio odluku kojom se od 1. juna dozvoljava učenicima završnih razreda održavanje maturskih večeri, kazala je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS.

Kako je pojasnila direktori škola će biti u obavezi da organizuju proslave u skladu sa mjerama koje su na snazi, odnosno da broj osoba na jednom mjestu ne prelazi 50. 

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas prijedloge izmjene zakona iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, rekla je ministarka prosvjete i kulture Repulike Srpske Natalija Trivić.

U ovom periodu godine svršeni osnovci planiraju čime će se dalje baviti u životu. Na sajtu ministarstva prosvjete RS učenici mogu da pogledaju vodič za upis u srednje škole i željena zanimanja. Kako će izgledati upis učenika u srednje škole ?  

Gimnazija “Filip Višnjić” u Bijeljini ove će godine upisati i jedno eksperimentalno matematičko odjeljenje sa 16 učenika koje će raditi po programu prestižne Matematičke gimnazije u Beogradu.

Svjesni uspjeha mladih matematičara  učenika ove škole inicijativu su pokrenuli  još prije tri godine.

Za formiranje novog Odjeljenja škola je dobila saglasnost i resornog ministarstva.

On navodi da je pandemija virusa korona pored toga što je prekinula nastavni proces uticala i na rad đaka u sekcijama.

U narednom periodu tokom ljeta biće nastavljeni radovi na uređenju školskog objekta.

U narednu školsku godinu Gimnazija će  upisati 184 učenika u četiri odjeljenja opšteg smjera, tri odjeljenja društveno-jezičkog smjera i prvi put jedno odjeljenje matematičkog smjera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *