Kako će izgledati novi obračun za električnu energiju? /VIDEO/

U Banjaluci nastavljena sjednica Narodne Skupštine na kojoj je razmotren prijedlog o pripajanja dijela grada Zvornik opštini Lopare. Poslaničku raspravu izazvao je prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Srpske, a više od toga poslanike je interesovao način obračuna struje nakon posljednje odluke Ustavnog suda. Predsjednik Vlade kaže da do poskupljenja električne energije u Srpskoj neće doći. Evo kako je tekla rasprava.

U Narodnoj Skupštini razmotren je danas Nacrt zakona o pripajanju dijela Grada Zvornik opštini Lopare. Naime dio naseljenog mjesta Kiseljak /mjesto Završje/ na zvorničkom području pripaja se naseljenom mjestu Podgora na području Lopara. O ovoj teritorijalnoj promjeni postoji saglasnost grada Zvornika i opštine Lopare.

Usijedila je i poslanička rasprava o Prijedlogu budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2024. godinu, koji je projektovan na iznos od 2,9 miliona KM.

Tokom poslaničke rasprave o prijedlogu budžeta regulatorne komisije za energetiku povela se i diskusija o ranijoj odluci Ustavnog suda Srpske kojom su „blok tarife“ proglašene neustavnim.

Obratio se poslanicima predsjednik Vlade i potvrdio da u Srpskoj neće doći do poskupljenja električne energije, ali i objasnio kako bi mogli izgledati novi obračun.

On je dodao da će se zadržati postojeće cijene električne energije koje su bile prije i nakon posljednje odluke Ustavnog suda Republike Srpske, te da će Vlada u razgovoru sa Ustavnim sudom Republike Srpske i regulatorom prilagoditi terminima žuti, zeleni i crveni potrošač i na osnovu toga zadržati postojeće cijene električne energije u Srpskoj, a da se ispoštuje odluka Ustavnog suda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *